Over Outfort

Outfort, een plaats waar we oud en nieuw samenbrengen.


Een unieke locatie in het midden van de natuur, vlakbij maar toch ver weg van alle drukte. Het bevindt zich letterlijk in een oud fort: Fort 8 in Hoboken.
Samenkomen bij Outfort is genieten van stijl, romantiek en pure klasse.

Geschiedenis

Fort 8 is een van de forten van de Brialmontgordel. De bouw van het fort startte in 1859, over een gebied dat toen bestond uit gronden van kastelen, waaronder het Scaldisburg van graaf Moretus. De werken waren in 1864 voltooid.

Bij het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog bleek het fort echter vrij nutteloos: de technologie was reeds achterhaald. In 1977 kocht de toenmalige gemeente Hoboken het fort op. Sinds begin 2001 heeft Outfort de uitbating verkregen over een oude, leegstaande schietgang in de verdedigingswal rond het fort. Deze Capponiera werd stijlvol en authentiek gerenoveerd tot een unieke seminarieruimte annex feestzaal.

Sinds begin 2020 werd Outfort overgenomen door Kelly Verborgstadt, eigenaar van JÖRD Catering.

Zalen

In de authentieke schietgang — Capponiera, Hoofdfront en Officierenkamers brengen we jouw huwelijksfeest, vergadering, evenement, teambuilding… tot leven.

Samen met JÖRD catering gaan we op zoek naar de perfecte smaakcombinatie die binnen het thema van jouw event past.


Capponiera (220 m²)
Hoofdfront (240 m²)
Officierenkamers (2 x 60 m²)


CONTACTEER ONS
Bekijk hier onze faciliteiten

Capponiera

(220 m²)

De Capponiera, een gerenoveerde schietgang, is dé plaats waar al uw feest-wensen waarheid worden. Via een lange aflopende gang kom je binnen in een indrukwekkende ruimte met prachtige gewelven. Op het buitenterras sta je midden in de natuur, omgeven door een fort-gracht. Idyllischer kan haast niet.


Capaciteit:

250 personen

Hoofdfront

(240 m²)

Door zijn originele vorm (een halfrond) is het Hoofdfront een niet-alledaagse locatie. Het Hoofdfront leent zich dan ook perfect voor speciale formules, creactieve scenario's en verrassende ideeën. Laat je helemaal gaan, wij gaan graag mee...

Door zijn unieke vorm wordt er steeds op maat gewerkt. Wij denken graag met je mee.


Capaciteit:

250 personen

Officierenkamers

(2 x 60 m²)

Onze twee Officierenkamers bevinden zich in het hart van het Hoofdfront en zijn geschikt voor seminaries, opleidingen, recepties,... Hier beleef je ten volle de rust en de afzondering van het historische fort.


Capaciteit:

50 personen

parallax background

Geniet van de heerlijke gerechten van JÖRD catering.

Ontdek onze walking diner in de Capponiera. Of wens je liever een laid-back buffettafel in het Hoofdfront?

Faciliteiten